CORONA hulp gevraagd, doneer nu zodat de kinderen in Ghana veilig naar school kunnen

PROJECTEN

Hieronder vind je een overzicht van alle door ons gerealiseerde projecten, ingedeeld per thema. De 3 thema’s zijn SCHOLING, GEZONDHEID en DRINKWATER. We werken lokaal aan kleinschalige projecten, zodat we grip houden op het proces en de projecten goed kunnen afronden met een duurzaam resultaat.

THEMA: DRINKWATER

Tadankro Clinic Waterproject In Uitvoering!

Jaar: Juli 2020 | Plaats: Tadankro - Akuapem-North District in de Eastern Provence.

Na de Nieuwbouw in 2004 is de 1000 liter regenwateropslagtank al jaren veel te klein en is er meestal watertekort, waardoor de verpleegster water moeten halen uit de nabi..

BEKIJK PROJECT ->

Waterproject Behenase Primary en KG - In Uitvoering!

Jaar: Augustus 2020 | Plaats: Behenase, gesitueerd in Eastern Provence

De waterbehoefte voor deze school met 130 leerlingen en 11 leraren is steeds groter geworden en de 1000 liter regenwateropslagtank voldeed allang niet meer om alle handen..

BEKIJK PROJECT ->

Watervoorziening Hetty Krommert Kliniek- OPGELEVERD!

Jaar: November 2019 | Plaats: Akyeremateng

Het regenwater van het dak wordt nu verzameld in een Polytank. Met een emmer wordt water uit de tank gehaald om de handen te wassen en om de toiletten door te spoelen. H..

BEKIJK PROJECT ->

TOON MEER PROJECTEN

Wateropslagtank bij de J.G. Knol School is OPGELEVERD!

Jaar: November 2019 | Plaats: Adukrom - Akuapem

Het aantal studenten is in 2019 opgelopen tot ca. 270  en dit geeft problemen met de watervoorziening. De school is aangesloten op het waterleidingnet, echter d..

BEKIJK PROJECT ->

Behenase kliniek watervoorziening

Jaar: 2016 | Plaats: Behenase

Daarna wordt water naar een polytank op ‘hoogte’ gepompt. Het water ‘valt’ naar beneden zodat het toilet doorgespoeld kan worden en de handen gewa..

BEKIJK PROJECT ->

Pipe born water extension NIFA

Jaar: 2010 | Plaats: Adukrom

Voor de Adukrom Community hebben we vele meters waterleiding aangelegd van NIFA naar de school. Op de foto’s zie je het vervolg van de leiding naar het station. Met..

BEKIJK PROJECT ->

Waterpomp in Tadankro

Jaar: 2004 | Plaats: Tadankro

De gemeenschap in Tadankro heeft met een eenvoudige pomp voorziening schoon water ter beschikking waardoor alleen al ziektes van kinderen worden voorkomen. Voor relatief ..

BEKIJK PROJECT ->

Ik wil Doneren!

Voor het thema DRINKWATER hebben we een pakket samengesteld. Schoon (drink)water is misschien wel de allerbelangrijkste basisbehoefte. En met het plaatsen van één waterput kun je al gauw zo’n 300 gezinnen helpen!

BEKIJK PAKKET ->
THEMA: SCHOLING

Tadankro Bridge OPGELEVERD!

Jaar: April 2019 | Plaats: Tadankro

De schoolkinderen moeten dagelijks de beek oversteken en kunnen bijna niet naar school met het regenseizoen op komst, dus blijven ze thuis. Het is belangrijk dat de ki..

BEKIJK PROJECT ->

Tadankro Kindergarten en Primary School OPLEVERING

Jaar: Maart 2019 | Plaats: Tadankro

De Kindergarten en de Primary School zien er weer geweldig uit. Het is weer een hele mooie school geworden, waar de leerlingen met veel plezier naar school gaan.

BEKIJK PROJECT ->

Renovatie Tadankro KG en Primary School in UITVOERING!

Jaar: Januari 2019 | Plaats: Tadankro

Na de vorige renovatie van de Primairy School in 2007 en de nieuwbouw van de Kindergarten in 2008, was voor beide projecten de renovatie hard nodig!   Uit..

BEKIJK PROJECT ->

TOON MEER PROJECTEN

Kinder Garten KG Krutiase

Jaar: 2017 | Plaats: Akuapem

Emmanuel Tete onze manager en coördinator in Ghana benaderde onze stichting voor financiële hulp bij de voltooiing van een zeer noodzakelijk schoolgebouw. Dit p..

BEKIJK PROJECT ->

NIFA Primary School

Jaar: 2017 | Plaats: Adukrom

In 2016 zijn we gestart met de bouw van deze basisschool in Adukrom.  De bouw is in oktober 2017 opgeleverd. Inmiddels kunnen de eerste leerlingen hier onderwijs..

BEKIJK PROJECT ->

Nsutan

Jaar: 2013 | Plaats: Nsutan

Leermiddelen konden niet in de school achter blijven. Als de school ’s nachts of in de vakanties verlaten was, vonden o.m. geiten onderdak in de school. Kortom d..

BEKIJK PROJECT ->

Bepoase methodist primary school

Jaar: 2013 | Plaats: Bepoase

In 2013 mochten we deze kindergarten feestelijk openen en overdragen aan de autoriteiten in Ghana dankzij de special projectsponsoring Johan Krommert en Hans Reijnen

BEKIJK PROJECT ->

J.G. Knol Vocational Institute in Adukrom

Jaar: 2011 | Plaats: Adukrom

In het dorpje Adukrom hebben we een bijzonder project gerealiseerd, namelijk het neerzetten van een technische school, of zoals voorzitter Henk de Breij het noemt: een am..

BEKIJK PROJECT ->

Behenase Primary School

Jaar: 2010 | Plaats: Behenase

Deze basisschool  is in 2010 flink opgeknapt, er zijn nieuwe kozijnen, deuren en luiken in geplaatst. Basisschool de Bron uit Soest heeft hier voor de sponsoring gezo..

BEKIJK PROJECT ->

Adenya D A Kindergarten

Jaar: 2009 | Plaats: Adenya

Toen een vriend van onze stichting, John Vrije, afscheid nam bij de woningcorporatie Habion, heeft hij als afscheidscadeau zijn relaties gevraagd te doneren aan de Hollan..

BEKIJK PROJECT ->

Behenase Kinder Garten KG

Jaar: 2008 | Plaats: Behenase

Deze Kinder Garten is geopend in 2008. Dit is mogelijk gemaakt door onze sponsors Aannemersbedrijf Van Zoelen B.V. uit Utrecht en de kerk de Open Hof uit Soest. Naast d..

BEKIJK PROJECT ->

Claudia de Breij Kindergarten

Jaar: 2008 | Plaats: Tadankro

In de periode van de bouw van de Primary school, kwamen we in gesprek met de dorpsouderen in Tadankro. Hun grootste wens was om de allerkleinsten in het dorp ook naar sch..

BEKIJK PROJECT ->

Claudia de Breij Primary school Tadankro

Jaar: 2007 | Plaats: Tadankro

Met de opbrengst hiervan hebben we in Tadankro een primary school gebouwd. Dit was hard nodig, want de leerlingen, kinderen tot 12 jaar, moesten voorheen uren lopen naar ..

BEKIJK PROJECT ->

NATS

Jaar: 2001 | Plaats: Mampong

De volledige naam is Nana Ankobea Takyiwa School, de school draagt de naam van de overleden vrouw van Joop Knol en ligt in Mampong, een stadje met een kleine 10.000 inwon..

BEKIJK PROJECT ->

Ik wil Doneren!

Voor het thema SCHOLING hebben we een aantal pakketten samengesteld.
Ook jij kunt er voor zorgen dat een Ghanees kind weer een jaar kan studeren of naar school kan, door een van de pakketten te af te nemen.

BEKIJK PAKKET ->
THEMA: GEZONDHEID

Renovatie Hetty Krommert Kliniek

Jaar: Augustus 2018 | Plaats: Akyeremateng

  Na de nieuwbouw in 2007 van de kliniek en het zusterhuis is er beperkt onderhoud geweest en medio 2018 is de kliniek dan ook grondig gerenoveerd.  ..

BEKIJK PROJECT ->

Annie Schuitemakliniek Adawso

Jaar: 2007 | Plaats: Adawso

In Adawso, een marktplaatsje met een paar duizend inwoners, stond een oude kliniek waar ook noodhulp werd gegeven. In 2005/2006 hebben we hier,  de grote en mooie An..

BEKIJK PROJECT ->

Hetty Krommert Kliniek annex zusterhuis Akyeremateng

Jaar: 2007 | Plaats: Akyeremateng

Langs een doorgaande weg van rode klei, vlakbij de ingang van de Akaa Falls (watervallen) is in 2007 de Hetty Krommert Kliniek Akyeremateng gebouwd. Ter nagedachtenis aan..

BEKIJK PROJECT ->

TOON MEER PROJECTEN

Behenase Van Zoelen Community Health Clinic

Jaar: 2006 | Plaats: Behenase

In het dorpje Behenase, ergens midden in de bush is geen stroom en geen stromend water. De huisjes staan rondom de kliniek en de school, maar ook verder van de kliniek ma..

BEKIJK PROJECT ->

De Breij Health Clinic

Jaar: 2004 | Plaats: Tadankro

Voorafgaand aan het onstaan van de Holland Ghana Foundation hebben Henk en Wil de Breij op eigen initiatief ter gelegenheid van het 25 jarige bestaan van hun bedrijf besl..

BEKIJK PROJECT ->

Ik wil Doneren!

Voor het thema GEZONDHEID hebben we een aantal pakketten samengesteld. In onze gezondheidsklinieken hebben we grote behoefte aan voldoende materialen. Jij kunt ons hierbij helpen door een van de pakketten te doneren.

BEKIJK PAKKET ->