CORONA hulp gevraagd, doneer nu zodat de kinderen in Ghana veilig naar school kunnen

  1. Home
  2. Projecten
  3. Annie Schuitemakliniek Adawso

Project: Annie Schuitemakliniek Adawso

In Adawso, een marktplaatsje met een paar duizend inwoners, stond een oude kliniek waar ook noodhulp werd gegeven. In 2005/2006 hebben we hier, de grote en mooie Annie Schuitemakliniek Adawso gebouwd, dankzij de steun van initiator IJsbrand Schuitema.

FOTOGALERIJ

PROJECT CIJFERS

Jaar:
2007
Plaats:
Adawso

OVER HET PROJECT

In Adawso, een marktplaatsje met een paar duizend inwoners, stond een oude kliniek waar ook noodhulp werd gegeven. In 2005/2006 hebben we hier,  de grote en mooie Annie Schuitemakliniek Adawso gebouwd, dankzij de steun van initiator IJsbrand Schuitema.

 

Hij maakte dit mooie gebaar ter nagedachtenis aan zijn vrouw Annie.  
Deze kliniek heeft tegenwoordig een belangrijke functie als klein streekziekenhuis. Naast de moderne kliniek is de oude kliniek omgebouwd tot kraamkliniek en is het geheel voorzien van elektriciteit en schoon stromend water. Sterfte in het kraambed komt in Ghana nog veel voor. Dankzij deze kliniek kunnen vrouwen in Adawso in een veilige omgeving bevallen en zijn tientallen jonge vrouwenlevens gespaard.

 

Door de marktfunctie van het dorp komen er per week maar liefst 15.000 mensen langs, waarvan vele honderden hun marktbezoek combineren met een doktersbezoek. Op de marktdagen zitten beide klinieken dus helemaal vol.

 

De kliniek wordt goed onderhouden. Er is met name gewerkt aan de kraamkliniek, gelegen aan de achterzijde, waar de muren zijn gerepareerd en het schilderwerk is hersteld in de oude glorie. Ook de vloeren en de waterkraan buiten hebben een onderhoudsbeurt gekregen.