CORONA hulp gevraagd, doneer nu zodat de kinderen in Ghana veilig naar school kunnen

  1. Home
  2. Nieuws
  3. Oud Ajax speler Emmanuel Boakye in comité van aanbeveling Holland Ghana Foundation

Oud Ajax speler Emmanuel Boakye in comité van aanbeveling Holland Ghana Foundation

Emmanuel Boakye is in korte tijd de derde bekende oud profvoetballer met een Ghanese achtergrond die toetreed als ambassadeur van onze foundation.

LEES VERDER

Naast de exposure die Emmanuel met zich meeneemt is ook de droom voor een voetbalwedstrijd met een bekend Ghanees elftal weer een stapje dichterbij gekomen. Het bestuur van de Foundation is verheugd met zijn toetreding en kijkt uit naar de samenwerking.

Emmanuel is bekend geworden na zijn debuut voor Ajax in het seizoen 2005-2006. Hij maakte zijn debuut in de wedstrijd tegen Roda JC . Andere bekende namen uit het Ajax van dat seizoen zijn Maarten Stekelenburg, John Heitenga, Urby Emmanuelson, Thomas Vermaelen, Wesley Sneijder en Klaas-Jan Huntelaar, Nigel De Jong, Hatem Trabelsi, Jaap Stam. 


Op 6-jarige leeftijd kwam Emmanuel vanuit Ghana naar Nederland. In Nederland ging hij voetballen bij Zuidvogels in Huizen waar hij al snel werd ontdekt door FC Utrecht. Bij FC Utrecht wist hij zich al snel te ontwikkelen en speelde hij al snel in teams met 2 jaar oudere spelers. In de jeugd speelde hij onder andere met Edson Braafheid en Ricky Kruijs . Uiteindelijk kocht Ajax hem op 15de-jarige leeftijd van FC Utrecht. Daar kwam Emmanuel in aanraking met trainers als Macro van Basten, Winston Bogarde, Henny de Regt, Heini Otto en Dirk De Groot.


Na zijn debuut in het eerste elftal van Ajax speelde hij een aantal wedstrijden op rij onder coach Danny Blind. Emmanuel speelde ook voor Heracles Almelo. Na 3 seizoenen koos hij voor Sparta Rotterdam. Emmanuel speelde nog voor een club uit Slovenië en Zweden.

MEER NIEUWS

Unieke samenwerking Holland Ghana Foundation (HGF) met Wilde Ganzen

18 jan 2024

Na een lange en gedegen voorbereiding tussen ons bestuur en de projectmanagers van ‘Wilde Ganzen‘ en natuurlijk met de onontbeerlijke steun van de Stichting Bijzondere Doeleinden en onze particuliere  donateurs&nb...

BEKIJK BERICHT ->

Profvoetballer Jeffrey Sarpong ambassadeur Holland Ghana Foundation

7 apr 2022 | Auteur: Peter Kemp

Jeffrey beschikt over een Ghanese vader die geboren is in Asene. Zelf is Jeffrey in Amsterdam geboren. Hij heeft veel Ghanese vrienden, ook in Nederland. Dit begint bij zijn vader die hem meeneemt naar feestjes van zijn vrienden. ...

BEKIJK BERICHT ->

Kerstgroet Stanley Aborah namens de Holland Ghana Foundation

24 dec 2021 | Auteur: Stanley Aborah

...

BEKIJK BERICHT ->

IK WIL MEEDOEN!

Werk samen met ons en onze eigen vertegenwoordigers mee aan een betere toekomst voor de Ghanese bevolking, vooral die van de kinderen. Zij zijn immers de toekomst.

Bekijk onze pakketten SCHOLING, GEZONDHEID en DRINKWATER, lees over stagemogelijkheden of zet zelf je eigen actie op!

IK DOE MEE! ->