CORONA hulp gevraagd, doneer nu zodat de kinderen in Ghana veilig naar school kunnen

Ghana in Coronatijd

Het coronavirus grijpt nog steeds om zich heen in de hele wereld. Vanaf maart 2020 zijn we in Nederland gebonden aan maatregelen om het virus te verslaan.

Ook in Ghana zijn er vergaande maatregelen genomen om Covid-19 uit te bannen. De cijfers zien er in Ghana beter uit dan in Nederland. Dit zijn de cijfers op 29 november 2020:

Totaal aantal gevallen: 51.379

Hersteld: 50.298

Totaal aantal sterfgevallen: 323

Aantal coronapatiënten nu: 758

 

In de zomermaanden juli en augustus heeft Ghana een piek gehad, waarbij de hoogste piek 1.500 nieuwe besmette gevallen per week was.

Vanaf september nemen de aantallen gestaag af.

Ghana doet het goed onder de omstandigheden en houdt het virus in de hand.

Daar hebben ze wel strikte maatregelen voor genomen. Ook in Ghana is de norm afstand houden van elkaar, zoveel mogelijk thuis blijven en veelvuldig handen wassen en desinfecteren.

Daarnaast zijn de scholen al vanaf maart dicht en gaan met hele kleine stappen open. In juni zijn de examenklassen terug naar school gegaan. Vanaf oktober mochten ook de tweede klassen weer terug naar school (Junior High School klas 2, Senior High School klas 2). En pas vanaf 1 januari 2021 zal de rest weer naar school toe mogen. Dan hebben we het over de startende klassen op de Junior High School en de Senior High School en de basisscholen. Thuisonderwijs is in Ghana niet gerealiseerd, daar hebben ze de mogelijkheden niet voor. Dat betekent dat de kinderen verder gaan met het onderwijs waar ze in maart gebleven zijn.

Een andere verplichting in Ghana is al vanaf het begin het dragen van een mondkapje. Op het moment dat je het huis verlaat, draag je een mondkapje.

Deze maatregelen gaan ver, maar hebben er ook voor gezorgd dat het virus niet snel verspreid. Daardoor zijn de coronagevallen beperkt gebleven. Natuurlijk heeft het gezorgd voor een grote aanpassing in het dagelijks leven, maar ze zijn erg blij met het resultaat daarvan.

Bericht van Emmanuel onze manager in Ghana (02-11-2020): We still have over 500 active cases of Corona Virus in Ghana and we hope the numbers will reduce in subsequent weeks. Churches are now opened but all members must wear face mask.


https://www.nederlandwereldwijd.nl/landen/ghana/reizen/reisadvies

https://en.wikipedia.org/wiki/COVID-19_pandemic_in_Ghana

Ik wil ook een bijdrage leveren aan de Holland Ghana Foundation