CORONA hulp gevraagd, doneer nu zodat de kinderen in Ghana veilig naar school kunnen

  1. Home
  2. Projecten
  3. J.G. Knol Vocational Institute in Adukrom

Project: J.G. Knol Vocational Institute in Adukrom

In het dorpje Adukrom hebben we een bijzonder project gerealiseerd, namelijk het neerzetten van een technische school, of zoals voorzitter Henk de Breij het noemt: een ambachtsschool. Bijzonder, omdat we hier een (voor Ghana) geheel nieuw concept hebben neergezet. Het heeft dan ook heel wat voeten in de aarde gehad, maar het was het meer dan waard.

FOTOGALERIJ

PROJECT CIJFERS

Jaar:
2011
Plaats:
Adukrom

OVER HET PROJECT

In het dorpje Adukrom hebben we een bijzonder project gerealiseerd, namelijk het neerzetten van een technische school, of zoals voorzitter Henk de Breij het noemt: een ambachtsschool. Bijzonder, omdat we hier een (voor Ghana) geheel nieuw concept hebben neergezet. Het heeft dan ook heel wat voeten in de aarde gehad, maar het was het meer dan waard. Meer over het ontstaan van deze technische school lees je in ons nieuwsbericht.

Op 30 maart 2011 vond de officiële opening van deze technische school plaats. Een historische datum en iedereen was aanwezig; alle scholen, kerken, hoogwaardigheidsbekleders uit de regio en het Parlement, de familie van Joop Knol (naar wie we de school ook hebben vernoemd) en natuurlijk onze stichting. De opening, of eigenlijk meer de ceremonie vond plaats onder leiding van onze voorzitter Henk de Breij. Het was een fantastische dag met muziek en dans, heel veel toespraken en kleurrijke momenten. Uren duurde de opening! Uren waarin het belang van deze school keer op keer werd bevestigd door iedereen die maar iets te vertellen heeft. Hieronder zie je twee filmpjes van de bijzondere opening, die op de Ghanese televisie zijn uitgezonden. 

In 2010 zijn wij gestart met de bouw van klaslokalen voor theoretisch onderwijs, een overdekte werkplaats buiten, praktijklokalen, een administratief blok met een kantoor voor de Head master, een lerarenkamer, een magazijn en toiletten. We geven met deze school in Adukrom jongens en meisjes de mogelijkheid om op – voor Nederlandse begrippen – vmbo-niveau technische vaardigheden te leren, zodat zij zelfstandig in hun onderhoud kunnen voorzien. Goed technisch onderwijs is voor hen en hun familieleden een deur naar een betere toekomst.

En we gaan verder
De plaatselijke chief  heeft het noodzakelijke land dat wij nodig hebben voor de bouw kosteloos beschikbaar gesteld. Inmiddels zijn de basisvoorzieningen beschikbaar.

In 2016 is er een nieuwe Head master begonnen, die vol met plannen zit om de school verder te ontwikkelen.

Onder de leerlingen is ook een aantal jonge vrouwen. Zij leren er onder andere om kleding te maken en om te koken.

Help je mee de technische school verder te ontwikkelen? 
De school is nu een aantal jaar open en al enkele tientallen leerlingen hebben de opleiding afgerond.   Omdat veel van de materialen intensief worden gebruikt en dus ook slijten of moeten worden aangevuld, kunnen we nog steeds veel hulp hierbij gebruiken. Help je mee? Lees hier hoe dat kan.