CORONA hulp gevraagd, doneer nu zodat de kinderen in Ghana veilig naar school kunnen

  1. Home
  2. Projecten
  3. Behenase Primary School

Project: Behenase Primary School

In het dorpje Behenase, ergens midden in de bush is geen stroom en geen stromend water. De huisjes staan rondom de kliniek en de school, maar ook verder van de kliniek maken ze gebruik van de faciliteiten van de kliniek en de school. Mensen moeten soms van ver komen om naar de kliniek of school te gaan.

FOTOGALERIJ

PROJECT CIJFERS

Jaar:
2010
Plaats:
Behenase

OVER HET PROJECT

Deze basisschool  is in 2010 flink opgeknapt, er zijn nieuwe kozijnen, deuren en luiken in geplaatst. Basisschool de Bron uit Soest heeft hier voor de sponsoring gezorgd. In 2016 is er een watertank aan toegevoegd.  Zo kunnen de kinderen, als ze naar toilet geweest zijn goed hun handen wassen. 

Ook hebben alle kinderen schooluniformen gekregen.  Zonder uniform mogen ze de klas niet in!  Bij ons laatste bezoek in 2016 bleken er veel kinderen niet naar school te gaan. Veel ouders kunnen het schoolgeld niet betalen.  Inmiddels worden er een meerdere kinderen gesponsord om naar school te gaan. We volgen de kinderen door goed contact te hebben met de leraren. Emmanuel Tete regelt voor ons het onderhoud van de school en de contacten.