CORONA hulp gevraagd, doneer nu zodat de kinderen in Ghana veilig naar school kunnen

  1. Home
  2. Projecten
  3. Waterproject Behenase Primary en KG - In Uitvoering!

Project: Waterproject Behenase Primary en KG - In Uitvoering!

De Behenase Primary en KG zijn in 2019 flink opgeknapt aan de binnen- en buitenzijde en nu is de watervoorziening ook goed geregeld!

FOTOGALERIJ

PROJECT CIJFERS

Jaar:
Augustus 2020
Plaats:
Behenase, gesitueerd in Eastern Provence

NEDERLANDSE SPONSORS

Oasen NV uit Gouda

OVER HET PROJECT

De waterbehoefte voor deze school met 130 leerlingen en 11 leraren is steeds groter geworden en de 1000 liter regenwateropslagtank voldeed allang niet meer om alle handen te kunnen wassen en andere schoonmaakactiviteiten in en om de school te doen. 


De school wordt vaak getroffen door een blijvend tekort aan water en door de klimaatverandering wordt regenval steeds onzekerder. Er is regelmatig watertekort en dan moeten de kinderen ca. 100 meter lopen naar de pomp om water te halen met emmers en deze te dragen op hun hoofd.  
 

Het regenwater van het dak  wordt d.m.v. dakgoten verzameld in een 11.000 liter Polytank, die geplaatst is op een betonnen platform naast de kleuterschool.
Een aantal ‘tick trees’ naast het schoolgebouw zijn gekapt, afgezien van het gevaar voor het schoolgebouw, maar ook vanwege de bladeren die in de goot vallen en voor vervuiling van het water zorgen. Het water kan niet gedronken worden.
         

Er is een eenvoudig distributiesysteem geïnstalleerd naar een 2-tal tappunten, waar de leerlingen elk moment water kunnen tappen, geweldig toch!