CORONA hulp gevraagd, doneer nu zodat de kinderen in Ghana veilig naar school kunnen

  1. Home
  2. Nieuws
  3. Voorwerk voor ervaringsreis MBO studenten 2021

Voorwerk voor ervaringsreis MBO studenten 2021

De docenten Astrid Schat en Irma Geerars van de Utrechtse Zorgacademie van MBO Utrecht maken samen een 'voorreis' vooruitlopend op de Ervaringsreis met de studenten in 2021.

LEES VERDER

Deze keer op bezoek in een ander Afrikaans land, te weten Ghana!

 

Hoe leer je Ghana kennen en ervaren in 1 week? Door met chauffeur Richmond veel kilometers te maken, van Oost naar West en van Noord naar Zuid.

Van Accra naar Ko Sa Beach Resort, met een bezoek aan Natuurpark Kakun met een boomtoppenwandeling.

Daarna een bezoek aan Fort Elmina, gebouwd door de Portugezen. In eerste instantie gebruikt als handelspost en om zichzelf te beschermen. Later gebruikt voor de slavenhandel, ook door de Nederlanders en Engelsen.
Begin 19e eeuw is het fort in Ghanese handen gekomen.

 

"Noot redactie"
Het Fort in Elmina was van 1637 tot 1872 in Nederlandse handen en het hoofdkantoor van de West Indische Compagnie op de Westkust van Afrika.  Het was de spil in de slavenhandel wat tot de dag van vandaag in het Fort nog zichtbaar is. Het staat op de Werelderfgoedlijst.

 

Vervolgens een lange reis noordwaarts naar Nkoranza, naar de Community Hand in Hand.
De community doet goed werk voor gehandicapte kinderen.
 

 

Vandaag dinsdag aangekomen in Palm Hill, gelegen in de prachtige Akuapem mountains.

 

Woensdag zijn we naar de Van Zoelen Clinic, de KG en Primary in Behenase geweest, een dorpje midden in de bush. Wij waren enorm onder de indruk van Gloria in de Behenase kliniek, een leuke jonge meid met een duidelijk verhaal en ook meedenken wat we kunnen doen met studenten tzt. De school was top en leuk, bijzonder om bij de mooie ghanese kinderen in de klas te zijn.
Daarna zijn we naar de Adowso market geweest en de Annie Schuitema Clinic van de Holland Ghana Foundation. De fraaie Schuitema kliniek ligt in het midden van het dorp. We werden hartelijk welkom geheten door de hoofdverpleegkundige, een gedegen verpleegkundige met hart voor de zaak. Er waren veel vrouwelijke patienten en het was mooi om de kliniek in bedrijf te zien.

 

Donderdag zijn we naar de NIFA School van de Holland Ghana Foundation in Adukrom geweest. Een grote mooie school voor zowel de kleuters (KG) als de middelbare school studenten (JHS-SHS).


Daarna zijn we bij de J.G. Knol Vocational Technical Institute op bezoek gegaan, Helaas waren er die dag weinig workshops en hebben we alleen het naaiatelier gezien. Emmanuel  vertelde dat de Government bezig is met het aantrekken van nieuwe studenten.

 

Vrijdag is alweer de terugreis. Het waren heel veel indrukken, een bijzonder land met mooie mensen en we komen zeker terug met onze studenten!

 

Holland Ghana Foundation, bedankt voor de goede organisatie, het was top!

 

  

  

   

MEER NIEUWS

Unieke samenwerking Holland Ghana Foundation (HGF) met Wilde Ganzen

18 jan 2024

Na een lange en gedegen voorbereiding tussen ons bestuur en de projectmanagers van ‘Wilde Ganzen‘ en natuurlijk met de onontbeerlijke steun van de Stichting Bijzondere Doeleinden en onze particuliere  donateurs&nb...

BEKIJK BERICHT ->

Profvoetballer Jeffrey Sarpong ambassadeur Holland Ghana Foundation

7 apr 2022 | Auteur: Peter Kemp

Jeffrey beschikt over een Ghanese vader die geboren is in Asene. Zelf is Jeffrey in Amsterdam geboren. Hij heeft veel Ghanese vrienden, ook in Nederland. Dit begint bij zijn vader die hem meeneemt naar feestjes van zijn vrienden. ...

BEKIJK BERICHT ->

Kerstgroet Stanley Aborah namens de Holland Ghana Foundation

24 dec 2021 | Auteur: Stanley Aborah

...

BEKIJK BERICHT ->

IK WIL MEEDOEN!

Werk samen met ons en onze eigen vertegenwoordigers mee aan een betere toekomst voor de Ghanese bevolking, vooral die van de kinderen. Zij zijn immers de toekomst.

Bekijk onze pakketten SCHOLING, GEZONDHEID en DRINKWATER, lees over stagemogelijkheden of zet zelf je eigen actie op!

IK DOE MEE! ->