CORONA hulp gevraagd, doneer nu zodat de kinderen in Ghana veilig naar school kunnen

  1. Home
  2. Nieuws
  3. Voorwerk voor ervaringsreis MBO studenten 2021

Voorwerk voor ervaringsreis MBO studenten 2021

De docenten Astrid Schat en Irma Geerars van de Utrechtse Zorgacademie van MBO Utrecht maken samen een 'voorreis' vooruitlopend op de Ervaringsreis met de studenten in 2021.

LEES VERDER

Deze keer op bezoek in een ander Afrikaans land, te weten Ghana!

 

Hoe leer je Ghana kennen en ervaren in 1 week? Door met chauffeur Richmond veel kilometers te maken, van Oost naar West en van Noord naar Zuid.

Van Accra naar Ko Sa Beach Resort, met een bezoek aan Natuurpark Kakun met een boomtoppenwandeling.

Daarna een bezoek aan Fort Elmina, gebouwd door de Portugezen. In eerste instantie gebruikt als handelspost en om zichzelf te beschermen. Later gebruikt voor de slavenhandel, ook door de Nederlanders en Engelsen.
Begin 19e eeuw is het fort in Ghanese handen gekomen.

 

"Noot redactie"
Het Fort in Elmina was van 1637 tot 1872 in Nederlandse handen en het hoofdkantoor van de West Indische Compagnie op de Westkust van Afrika.  Het was de spil in de slavenhandel wat tot de dag van vandaag in het Fort nog zichtbaar is. Het staat op de Werelderfgoedlijst.

 

Vervolgens een lange reis noordwaarts naar Nkoranza, naar de Community Hand in Hand.
De community doet goed werk voor gehandicapte kinderen.
 

 

Vandaag dinsdag aangekomen in Palm Hill, gelegen in de prachtige Akuapem mountains.

 

Woensdag zijn we naar de Van Zoelen Clinic, de KG en Primary in Behenase geweest, een dorpje midden in de bush. Wij waren enorm onder de indruk van Gloria in de Behenase kliniek, een leuke jonge meid met een duidelijk verhaal en ook meedenken wat we kunnen doen met studenten tzt. De school was top en leuk, bijzonder om bij de mooie ghanese kinderen in de klas te zijn.
Daarna zijn we naar de Adowso market geweest en de Annie Schuitema Clinic van de Holland Ghana Foundation. De fraaie Schuitema kliniek ligt in het midden van het dorp. We werden hartelijk welkom geheten door de hoofdverpleegkundige, een gedegen verpleegkundige met hart voor de zaak. Er waren veel vrouwelijke patienten en het was mooi om de kliniek in bedrijf te zien.

 

Donderdag zijn we naar de NIFA School van de Holland Ghana Foundation in Adukrom geweest. Een grote mooie school voor zowel de kleuters (KG) als de middelbare school studenten (JHS-SHS).


Daarna zijn we bij de J.G. Knol Vocational Technical Institute op bezoek gegaan, Helaas waren er die dag weinig workshops en hebben we alleen het naaiatelier gezien. Emmanuel  vertelde dat de Government bezig is met het aantrekken van nieuwe studenten.

 

Vrijdag is alweer de terugreis. Het waren heel veel indrukken, een bijzonder land met mooie mensen en we komen zeker terug met onze studenten!

 

Holland Ghana Foundation, bedankt voor de goede organisatie, het was top!

 

  

  

   

MEER NIEUWS

Corona virus update in Ghana

7 apr 2021 | Auteur: Emmanuel Tete

Als een effectieve stap om de verspreiding van het virus te beperken, beval de president van Ghana de sluiting van de grenzen van Ghana door de lucht, over zee en over land op zondag 22 maart 2020.   Vervolgens was er e...

BEKIJK BERICHT ->

Ghana in Coronatijd

22 feb 2021 | Auteur: Rob Beukema

De leerlingen van de Behenase KG en Primary School zijn weer naar school! Na een Corona lockdown vanaf maart 2020 zijn maandag 18 januari jl. de leerlingen van het dorpje Behenase en omliggende dorpjes gelukkig weer naar s...

BEKIJK BERICHT ->

Telefonisch 'Lockdown' interview met onze trotse voorzitter Henk de Breij

Kinderen in Ghana een paar stappen verder brengen in hun onderwijskansen , schoon water faciliteiten en goede gezondheid? Onze stichting, de Holland Ghana Foundation doet dat al sinds 2003. Wat we tot nu toe bereikt hebben kun ...

BEKIJK BERICHT ->

IK WIL MEEDOEN!

Werk samen met ons en onze eigen vertegenwoordigers mee aan een betere toekomst voor de Ghanese bevolking, vooral die van de kinderen. Zij zijn immers de toekomst.

Bekijk onze pakketten SCHOLING, GEZONDHEID en DRINKWATER, lees over stagemogelijkheden of zet zelf je eigen actie op!

IK DOE MEE! ->