CORONA hulp gevraagd, doneer nu zodat de kinderen in Ghana veilig naar school kunnen

  1. Home
  2. Nieuws
  3. Stanley Aborah treedt toe tot comité van aanbeveling Holland Ghana Foundation

Stanley Aborah treedt toe tot comité van aanbeveling Holland Ghana Foundation

Voormalig profvoetballer Stanley Aborah treedt per direct toe als lid van het comité van aanbeveling van de Holland Ghana Foundation. Hij is hiermee het eerste lid met een Ghanese achtergrond. Het bestuur van de Foundation is verheugd met zijn toetreding en kijkt uit naar de samenwerking.

LEES VERDER

Stanley is in 1987 geboren in Kumasi (Ghana) en op zijn derde jaar samen met zijn vader verhuisd naar België. Zijn vader is een voormalig oud Ghanees nationaal elftalspeler en ook zoon Stanley bleek een talent. In België is hij opgegroeid totdat hij door Ajax gescout werd. In 2004 stroomde hij vanuit de jeugd door naar het eerste elftal waar hij zijn debuut als profvoetballer maakte.

Na de periode bij Ajax heeft hij zich verder ontwikkeld bij FC Den Bosch en FCV Dender in België. Via een aantal uitstapjes kwam Stanley in 2011 bij Vitesse onder trainer John van de Brom weer terug in Nederland. Toen Stanley en Vitesse het niet eens werden over de voorwaarden voor een nieuw contract besloot hij weer naar het buitenland te gaan. In 2013 kwam hij uit voor Ferencvaros van de Nederlandse trainer Ricardo Moniz. Stanley sloot zijn carrière af bij Portsmouth in Engeland en tot slot Waterford United FC in Ierland. Deze laatste twee voetbalervaringen in deze voetbalgekke landen bestempelt Stanley als leukste momenten van zijn voetbalcarrière. Momenteel woont Stanley weer in België en is trainer van de jeugd van Beerschot.

Ondanks Stanley slechts tot zijn 3e levensjaar in Ghana heeft gewoond voelen de keren dat hij met zijn vader terugkeert als thuiskomen. Een groot deel van zijn familie woont nog in Ghana waaronder zijn beide oma’s die nog in leven zijn. Hij is enthousiast over het werk van de Holland Ghana Foundation en wil zich sterk maken als ambassadeur via het comité van aanbeveling. Ook een wedstrijd bestaande uit een aantal bekende Ghanese voetballers tegen (oud) FC Utrecht kan op zijn medewerking rekenen. Het bestuur van de Holland Ghana Foundation gaat zich de komende tijd inzetten om meer bekende Ghanese voetballers te werven als ambassadeur.

MEER NIEUWS

Unieke samenwerking Holland Ghana Foundation (HGF) met Wilde Ganzen

18 jan 2024

Na een lange en gedegen voorbereiding tussen ons bestuur en de projectmanagers van ‘Wilde Ganzen‘ en natuurlijk met de onontbeerlijke steun van de Stichting Bijzondere Doeleinden en onze particuliere  donateurs&nb...

BEKIJK BERICHT ->

Profvoetballer Jeffrey Sarpong ambassadeur Holland Ghana Foundation

7 apr 2022 | Auteur: Peter Kemp

Jeffrey beschikt over een Ghanese vader die geboren is in Asene. Zelf is Jeffrey in Amsterdam geboren. Hij heeft veel Ghanese vrienden, ook in Nederland. Dit begint bij zijn vader die hem meeneemt naar feestjes van zijn vrienden. ...

BEKIJK BERICHT ->

Kerstgroet Stanley Aborah namens de Holland Ghana Foundation

24 dec 2021 | Auteur: Stanley Aborah

...

BEKIJK BERICHT ->

IK WIL MEEDOEN!

Werk samen met ons en onze eigen vertegenwoordigers mee aan een betere toekomst voor de Ghanese bevolking, vooral die van de kinderen. Zij zijn immers de toekomst.

Bekijk onze pakketten SCHOLING, GEZONDHEID en DRINKWATER, lees over stagemogelijkheden of zet zelf je eigen actie op!

IK DOE MEE! ->