CORONA hulp gevraagd, doneer nu zodat de kinderen in Ghana veilig naar school kunnen

  1. Home
  2. Nieuws
  3. Rob en Ellen warm onthaald in Ghana

Rob en Ellen warm onthaald in Ghana

In november zijn we (bestuurslid Rob en zijn vrouw Ellen) naar Ghana geweest. Het was weer een fantastische reis. Een letterlijk en figuurlijk warm welkom, het voelde als thuiskomen.

LEES VERDER

Op zaterdag 8 november hadden we een ontmoeting met alle studenten die door van Zoelen worden gesponsord. Het was leuk om van alle studenten te spreken en te horen hoe het met ze gaat. De studenten zijn heel blij en dankbaar met de steun die ze krijgen. Ze doen allemaal goed hun best op school. Sommigen zijn al klaar en moeten na hun universiteit voor de Gouverment hun casual jaar doen, een soort payback, voordat ze zelf aan het werk mogen.

Op zondag 9 november zijn we naar de kerk geweest, een hele belevenis, zo anders dan in Nederland, met veel zang en beweging.

Op maandag 10 november hebben we een bezoek gebracht aan Behenase. Het was erg druk bij de kliniek; het zag er ´zwart´ van de moeders en kinderen. Het is fijn om te zien dat er goed gebruikt wordt gemaakt van de kliniek. De verpleegkundige van de kliniek gaf voorlichting over allerlei zaken, zoals het voorkomen van malaria door het gebruik van een muskietennet. Deze netten werden uitgedeeld aan de gezinnen. Ook worden er bevallingen gedaan en voorlichting gegeven over borstvoeding.  Er sinds kort ook stromend water. Emmanuel heeft dit aangelegd en de watertank is overhandigd door Ellen. Het voldoet zo aan alle verwachtingen. Alle kinderen werden aangekleed met een shirtje van Simply Colors (een internetbedrijf uit Soest, dat al sinds 2006 de misdrukken aan Ellen geeft). Het was een kleurrijk en mooi tafereel.

Vervolgens zijn we naar de KG en Primary school in Behenase gegaan. Op de school is het wat rustiger op dit moment. Er is een lerarenswitch geweest en we kenden nog maar één onderwijzeres. De rest was nieuw. Het is in Ghana heel normaal dat de leraren na drie jaar ergens anders geplaatst gaan worden en daar hebben ze zelf weinig zeggenschap over waar. Verder mocht de nieuwe Headmaster volgens de Gouverment kinderen zonder uniform niet naar school laten gaan. Ellen heeft met Emmanuel afgesproken dat zij 90 kinderen van uniform wilde voorzien, zodat deze kinderen toch naar school kunnen. Eigenlijk moeten ze twee uniformen hebben, maar dat was voor nu te duur. Als komende tijd blijkt dat de kinderen weer naar school gaan, dan gaat Ellen proberen nog eens 600 euro bij elkaar te krijgen voor een tweede uniform. Ook hebben we schoolboeken gekocht voor de Primary School.

Op dinsdag 11 november zijn we naar de technische school geweest. We hebben gesproken met de leraren en de studenten aan het werk gezien in de praktijklokalen. De jongens waren aan het metselen en timmeren en de meisjes maakten kleding. Ze waren zich aan het voor bereiden voor het praktijkexamen in april a.s.

MEER NIEUWS

Profvoetballer Jeffrey Sarpong ambassadeur Holland Ghana Foundation

7 apr 2022 | Auteur: Peter Kemp

Jeffrey beschikt over een Ghanese vader die geboren is in Asene. Zelf is Jeffrey in Amsterdam geboren. Hij heeft veel Ghanese vrienden, ook in Nederland. Dit begint bij zijn vader die hem meeneemt naar feestjes van zijn vrienden. ...

BEKIJK BERICHT ->

Kerstgroet Stanley Aborah namens de Holland Ghana Foundation

24 dec 2021 | Auteur: Stanley Aborah

...

BEKIJK BERICHT ->

Oud Ajax speler Emmanuel Boakye in comité van aanbeveling Holland Ghana Foundation

2 dec 2021 | Auteur: Peter Kemp

Naast de exposure die Emmanuel met zich meeneemt is ook de droom voor een voetbalwedstrijd met een bekend Ghanees elftal weer een stapje dichterbij gekomen. Het bestuur van de Foundation is verheugd met zijn toetreding en kijkt ui...

BEKIJK BERICHT ->

IK WIL MEEDOEN!

Werk samen met ons en onze eigen vertegenwoordigers mee aan een betere toekomst voor de Ghanese bevolking, vooral die van de kinderen. Zij zijn immers de toekomst.

Bekijk onze pakketten SCHOLING, GEZONDHEID en DRINKWATER, lees over stagemogelijkheden of zet zelf je eigen actie op!

IK DOE MEE! ->