CORONA hulp gevraagd, doneer nu zodat de kinderen in Ghana veilig naar school kunnen

  1. Home
  2. Nieuws
  3. Nana Asare treedt toe tot comité van aanbeveling Holland Ghana Foundation

Nana Asare treedt toe tot comité van aanbeveling Holland Ghana Foundation

Oud profvoetballer Nana Asare treedt per direct toe als lid van het comité van aanbeveling van de Holland Ghana Foundation. Hij is hiermee, na Stanley Aborah onlangs, het tweede lid met een Ghanese achtergrond. Het bestuur van de Foundation is verheugd met zijn toetreding en kijkt uit naar de samenwerking.

LEES VERDER

Nana is in 1986 geboren in Kumasi (Ghana). Zijn jeugd omschrijft hij als ‘bitter and sweet’. De vele uitdagingen maakte het tot een harde leerschool en tegelijkertijd genoot hij van de vele momenten met de mensen om hem heen. Eenmaal in Europa verlangt hij terug naar de ‘freeway of living’ en natuurlijk het aangename klimaat. Toch gaat hij amper terug naar Ghana doordat hij een jong gezin heeft waarbij de vakantieperiodes niet matchen met die in Ghana. Als hij terugkeert bezorgt het Nana wel een geweldig gevoel en bovendien ziet hij zijn ouders en broers en zussen dan weer.
 

In 2004 stroomde Nana vanuit Feyenoord voetbalschool in Ghana door naar Europa. De voetbalschool verlaat hij als afgestudeerd persoon, klaar voor de volgende test in zijn leven. Onder Bert van Marwijk kon de jonge voetballer niet doorbreken en zo werd hij verhuurd aan de Belgische profclub Antwerp FC. Met deze club beschikte Feyenoord over een samenwerkingsverband. Na 1 jaar vertrok hij naar KV Mechelen. In 2009 kwam Nana weer terug op de Nederlandse velden en wel bij FC Utrecht. Hier groeide de verdediger uit tot een gewaarde kracht en zelfs aanvoerder. In 2013 maakte hij de overstap naar de Belgische profclub AA Gent waar hij tot vorig jaar actief was. Ook hier werd hij een van de sterkhouders en aanvoerder.  In het seizoen 2014-2015 werd hij zelfs landskampioen met de club.
 

Een voorkeur voor een van de clubs heeft hij niet. Overal heeft hij nieuwe vaardigheden geleerd en andere culturen ontmoet. Ook een favoriete trainer kan hij niet aanwijzen: van trainers die alles met de bal deden tot trainers die zich op het conditionele of psychologische vlak richten; overal heeft hij lol gehad en iets opgestoken.
 

Nana werd in eigen land al gezien als een groot talent, die op jonge leeftijd de overstap naar het Europese continent maakte. Na sterk spel te hebben vertoond in de Belgische competitie, werd hij door bondscoach Claude Le Roy in 2007 opgeroepen voor het Ghanees voetbalelftal en later ook opgenomen in de definitieve selectie voor de Afrika Cup 2008. Hoewel Asare geen speeltijd kreeg, legde hij met The Black Stars beslag op de derde plaats ten koste van Ivoorkust dat vierde werd. In 2009 kreeg hij wel speeltijd, in een vriendschappelijke wedstrijd tegen Egypte.
 

Tot slot wil de goedlachse Ghanese oud-prof nog kwijt dat hij trots is op zijn familie en dat hij altijd zorgt voor een glimlach bij de mensen om zich heen. Het is een genoegen om deel uit te maken van een project dat mijn land Ghana helpt en ontwikkelt, aldus Nana. Van harte welkom als ambassadeur van onze stichting, Nana!

MEER NIEUWS

Ghana in top 15 malaria getroffen landen

16 nov 2021 | Auteur: Peter Kemp

Met 2% van de wereldwijde malariagevallen en 3% van de sterfgevallen behoort Ghana tot de 15 landen met de hoogste malarialast ter wereld. Het goede nieuws hierbij is dat tussen 2016-2019 Ghana aanzienlijke vooruitgang heeft geboe...

BEKIJK BERICHT ->

Een nieuw project in aantocht!

26 okt 2021 | Auteur: Rob Beukema

Saforo-Akuapem is een dorp in de gemeente Akuapem-Noord in de oostelijke provincie van Ghana en ligt op ongeveer 60 km afstand van Accra, de hoofdstad van Ghana. Het is langs de Mamfe Hills aan de zijkanten van de hoofdweg Accra -...

BEKIJK BERICHT ->

Krijgt Utrechtse voetbalderby in Ghana vervolg in Utrecht?

19 okt 2021 | Auteur: Peter Kemp

Gymleraar Luijks werd tijdens zijn bezoek aan Ghana geraakt door het onbegrensde enthousiasme, maar ook door de armoedige omstandigheden waarin de Ghanezen hun passie bedreven. ,,Ze hadden nauwelijks tenues, voetbalschoenen of...

BEKIJK BERICHT ->

IK WIL MEEDOEN!

Werk samen met ons en onze eigen vertegenwoordigers mee aan een betere toekomst voor de Ghanese bevolking, vooral die van de kinderen. Zij zijn immers de toekomst.

Bekijk onze pakketten SCHOLING, GEZONDHEID en DRINKWATER, lees over stagemogelijkheden of zet zelf je eigen actie op!

IK DOE MEE! ->