CORONA hulp gevraagd, doneer nu zodat de kinderen in Ghana veilig naar school kunnen

  1. Home
  2. Nieuws
  3. In het teken van onderwijs

In het teken van onderwijs

De afgelopen jaren heeft voorzitter Henk de Breij een mooie samenwerking op gang gebracht tussen de Holland-Ghana Foundation en de Hogeschool Utrecht. Er zijn verschillende PABO-studenten naar Ghana afgereisd, die met hulp van de stichting stage hebben gelopen op één van de door ons gebouwde scholen. De eerste stagiaire was Ivette Versluijs, die inmiddels door haar enthousiasme en drive is toegetreden tot ons bestuur. Na haar zijn vele andere studenten gevolgd.

Inmiddels merken we dat de stages in Ghana een positieve invloed hebben op het Ghanese onderwijs en ook op de ontwikkeling van de Nederlandse stagiaires. Er is een bijzondere wisselwerking ontstaan en deze constatering grijpen wij als stichting aan om 2015 uit te roepen tot het jaar van onderwijs. “Door ons het komende jaar te focussen op de verbetering van het onderwijs in Ghana, verwachten wij nog meer verschil te kunnen maken”, aldus Henk de Breij. “Een verbetering van het onderwijs biedt de Ghanese kinderen kans op een betere toekomst en zicht op beter werk. Daar profiteren niet alleen de kinderen van, maar ook hun familieleden.”

Henk Bakker en Ivette Versluijs hebben in oktober al een aantal inventariserende gesprekken gevoerd met onderwijzers, stagiaires, schoolhoofden en ambtenaren op lokaal en regionaal niveau in Ghana. In het verlengde daarvan is Henk de Breij met het college van bestuur van de Hogeschool Utrecht in gesprek om de verschillende mogelijkheden te verkennen: “Met al deze inspanningen proberen we dit jaar een duurzame bijdrage te leveren aan de kwaliteit van het Ghanese onderwijs.”

MEER NIEUWS

Unieke samenwerking Holland Ghana Foundation (HGF) met Wilde Ganzen

18 jan 2024

Na een lange en gedegen voorbereiding tussen ons bestuur en de projectmanagers van ‘Wilde Ganzen‘ en natuurlijk met de onontbeerlijke steun van de Stichting Bijzondere Doeleinden en onze particuliere  donateurs&nb...

BEKIJK BERICHT ->

Profvoetballer Jeffrey Sarpong ambassadeur Holland Ghana Foundation

7 apr 2022 | Auteur: Peter Kemp

Jeffrey beschikt over een Ghanese vader die geboren is in Asene. Zelf is Jeffrey in Amsterdam geboren. Hij heeft veel Ghanese vrienden, ook in Nederland. Dit begint bij zijn vader die hem meeneemt naar feestjes van zijn vrienden. ...

BEKIJK BERICHT ->

Kerstgroet Stanley Aborah namens de Holland Ghana Foundation

24 dec 2021 | Auteur: Stanley Aborah

...

BEKIJK BERICHT ->

IK WIL MEEDOEN!

Werk samen met ons en onze eigen vertegenwoordigers mee aan een betere toekomst voor de Ghanese bevolking, vooral die van de kinderen. Zij zijn immers de toekomst.

Bekijk onze pakketten SCHOLING, GEZONDHEID en DRINKWATER, lees over stagemogelijkheden of zet zelf je eigen actie op!

IK DOE MEE! ->