CORONA hulp gevraagd, doneer nu zodat de kinderen in Ghana veilig naar school kunnen

  1. Home
  2. Nieuws
  3. Ghana in top 15 malaria getroffen landen

Ghana in top 15 malaria getroffen landen

Ghana heeft indrukwekkende vooruitgang geboekt in de strijd tegen malaria, waarbij de mortaliteit en morbiditeit tussen 2005 en 2015 met meer dan 50% is gedaald

LEES VERDER

Met 2% van de wereldwijde malariagevallen en 3% van de sterfgevallen behoort Ghana tot de 15 landen met de hoogste malarialast ter wereld. Het goede nieuws hierbij is dat tussen 2016-2019 Ghana aanzienlijke vooruitgang heeft geboekt op het gebied van malariabestrijding: het aantal gevallen daalde met 32% (van 237 gevallen per 1000 van de bevolking met een verhoogd risico tot 161 gevallen) en het aantal sterfgevallen daalde met 7% (van 0,4 per 1000 inwoners tot 0,37 per 1000 inwoners).
 

Malaria is geografisch en meerjarig in Ghana, met uitgesproken seizoensvariaties in het noordelijke deel van het land. De lengte van de overdracht van malaria varieert per geografische regio, afhankelijk van de lengte van het droge seizoen (december-maart), waarin er weinig overdracht is.
 

Er zijn twee belangrijke patronen:
 

1) Een seizoen van 6 tot 7 maanden in een groter deel van het noorden van het land en een kortere transmissie van 3-4 maanden in het hogere deel van het noorden, met het hoogste aantal gevallen tussen juli en november.
 

2) In het zuidelijke deel van het land is het seizoen 9 maanden of langer, met een kleine piek van mei tot juni en een grotere piek van oktober tot november.


Ghana heeft indrukwekkende vooruitgang geboekt in de strijd tegen malaria, waarbij de mortaliteit en morbiditeit tussen 2005 en 2015 met meer dan 50% is gedaald. Deze winst is gedeeltelijk mogelijk gemaakt dankzij de grotere financiële inzet van de overheid en donoren. De totale middelen voor malaria zijn gestegen van minder dan 25 miljoen dollar in 2006 tot meer dan 100 miljoen dollar in 2011.


 

MEER NIEUWS

Profvoetballer Jeffrey Sarpong ambassadeur Holland Ghana Foundation

7 apr 2022 | Auteur: Peter Kemp

Jeffrey beschikt over een Ghanese vader die geboren is in Asene. Zelf is Jeffrey in Amsterdam geboren. Hij heeft veel Ghanese vrienden, ook in Nederland. Dit begint bij zijn vader die hem meeneemt naar feestjes van zijn vrienden. ...

BEKIJK BERICHT ->

Kerstgroet Stanley Aborah namens de Holland Ghana Foundation

24 dec 2021 | Auteur: Stanley Aborah

...

BEKIJK BERICHT ->

Oud Ajax speler Emmanuel Boakye in comité van aanbeveling Holland Ghana Foundation

2 dec 2021 | Auteur: Peter Kemp

Naast de exposure die Emmanuel met zich meeneemt is ook de droom voor een voetbalwedstrijd met een bekend Ghanees elftal weer een stapje dichterbij gekomen. Het bestuur van de Foundation is verheugd met zijn toetreding en kijkt ui...

BEKIJK BERICHT ->

IK WIL MEEDOEN!

Werk samen met ons en onze eigen vertegenwoordigers mee aan een betere toekomst voor de Ghanese bevolking, vooral die van de kinderen. Zij zijn immers de toekomst.

Bekijk onze pakketten SCHOLING, GEZONDHEID en DRINKWATER, lees over stagemogelijkheden of zet zelf je eigen actie op!

IK DOE MEE! ->