CORONA hulp gevraagd, doneer nu zodat de kinderen in Ghana veilig naar school kunnen

  1. Home
  2. Nieuws
  3. Ghana in top 15 malaria getroffen landen

Ghana in top 15 malaria getroffen landen

Ghana heeft indrukwekkende vooruitgang geboekt in de strijd tegen malaria, waarbij de mortaliteit en morbiditeit tussen 2005 en 2015 met meer dan 50% is gedaald

LEES VERDER

Met 2% van de wereldwijde malariagevallen en 3% van de sterfgevallen behoort Ghana tot de 15 landen met de hoogste malarialast ter wereld. Het goede nieuws hierbij is dat tussen 2016-2019 Ghana aanzienlijke vooruitgang heeft geboekt op het gebied van malariabestrijding: het aantal gevallen daalde met 32% (van 237 gevallen per 1000 van de bevolking met een verhoogd risico tot 161 gevallen) en het aantal sterfgevallen daalde met 7% (van 0,4 per 1000 inwoners tot 0,37 per 1000 inwoners).
 

Malaria is geografisch en meerjarig in Ghana, met uitgesproken seizoensvariaties in het noordelijke deel van het land. De lengte van de overdracht van malaria varieert per geografische regio, afhankelijk van de lengte van het droge seizoen (december-maart), waarin er weinig overdracht is.
 

Er zijn twee belangrijke patronen:
 

1) Een seizoen van 6 tot 7 maanden in een groter deel van het noorden van het land en een kortere transmissie van 3-4 maanden in het hogere deel van het noorden, met het hoogste aantal gevallen tussen juli en november.
 

2) In het zuidelijke deel van het land is het seizoen 9 maanden of langer, met een kleine piek van mei tot juni en een grotere piek van oktober tot november.


Ghana heeft indrukwekkende vooruitgang geboekt in de strijd tegen malaria, waarbij de mortaliteit en morbiditeit tussen 2005 en 2015 met meer dan 50% is gedaald. Deze winst is gedeeltelijk mogelijk gemaakt dankzij de grotere financiële inzet van de overheid en donoren. De totale middelen voor malaria zijn gestegen van minder dan 25 miljoen dollar in 2006 tot meer dan 100 miljoen dollar in 2011.


 

MEER NIEUWS

Een nieuw project in aantocht!

26 okt 2021 | Auteur: Rob Beukema

Saforo-Akuapem is een dorp in de gemeente Akuapem-Noord in de oostelijke provincie van Ghana en ligt op ongeveer 60 km afstand van Accra, de hoofdstad van Ghana. Het is langs de Mamfe Hills aan de zijkanten van de hoofdweg Accra -...

BEKIJK BERICHT ->

Krijgt Utrechtse voetbalderby in Ghana vervolg in Utrecht?

19 okt 2021 | Auteur: Peter Kemp

Gymleraar Luijks werd tijdens zijn bezoek aan Ghana geraakt door het onbegrensde enthousiasme, maar ook door de armoedige omstandigheden waarin de Ghanezen hun passie bedreven. ,,Ze hadden nauwelijks tenues, voetbalschoenen of...

BEKIJK BERICHT ->

Nana Asare treedt toe tot comité van aanbeveling Holland Ghana Foundation

8 sep 2021 | Auteur: Peter Kemp

Nana is in 1986 geboren in Kumasi (Ghana). Zijn jeugd omschrijft hij als ‘bitter and sweet’. De vele uitdagingen maakte het tot een harde leerschool en tegelijkertijd genoot hij van de vele momenten met de mensen om he...

BEKIJK BERICHT ->

IK WIL MEEDOEN!

Werk samen met ons en onze eigen vertegenwoordigers mee aan een betere toekomst voor de Ghanese bevolking, vooral die van de kinderen. Zij zijn immers de toekomst.

Bekijk onze pakketten SCHOLING, GEZONDHEID en DRINKWATER, lees over stagemogelijkheden of zet zelf je eigen actie op!

IK DOE MEE! ->