CORONA hulp gevraagd, doneer nu zodat de kinderen in Ghana veilig naar school kunnen

  1. Home
  2. Nieuws
  3. Een nieuw project in aantocht!

Een nieuw project in aantocht!

(Her)bouw van een 3- Unit Junior High School in Saforo.

LEES VERDER

Saforo-Akuapem is een dorp in de gemeente Akuapem-Noord in de oostelijke provincie van Ghana en ligt op ongeveer 60 km afstand van Accra, de hoofdstad van Ghana. Het is langs de Mamfe Hills aan de zijkanten van de hoofdweg Accra - Koforidua en het is ongeveer 10 minuten rijden van Akropong, de hoofdstad van de gemeente Akuapem-Noord.

 

Het dorp Saforo heeft een geschatte bevolking van ongeveer 800 mensen. Omdat de Saforo M/A Basic School strategisch gelegen is, hebben kinderen uit de nabijgelegen dorpen die naar de Saforo M/A Basic School gaan.

 

Saforo is over het algemeen een agrarische gemeenschap waar bijna alle mensen die daar wonen van boeren houden en hetzelfde zijn de inwoners van de dorpen grenzend aan het genoemde Saforo-dorp.

Op 15 april 2020 is ten gevolge van een flinke storm een deel van het dak ‘weggescheurd’ en zijn diverse muren Junior High School-gebouw ingestort. Het is niet de moeite waard om te het gebouw te repareren.

 

De noodzaak is groot om het oude JHS-gebouw te slopen en een nieuw 3-Unit Junior High School-gebouw te bouwen, om de alsmaar groeiende bevolking op te vangen en om ervoor te zorgen dat schoolkinderen tijdens alle contacturen van lessen kunnen genieten.

De huidige situatie is dat, wanneer het dreigt te regenen, de school moet sluiten vanwege de gevaarlijke aard van het gebouw en het dak.

 

Deze school is nog niet herbouwd omdat de stichting niet over de nodige financiële middelen beschikt. De herbouw van de school staat op ons wensenlijst van de projecten die wij willen gaan uitvoeren. Alle giften voor de herbouw van de school zijn natuurlijk welkom zodat wij hieraan een start kunnen gaan maken. Doet u hieraan mee?

MEER NIEUWS

Unieke samenwerking Holland Ghana Foundation (HGF) met Wilde Ganzen

18 jan 2024

Na een lange en gedegen voorbereiding tussen ons bestuur en de projectmanagers van ‘Wilde Ganzen‘ en natuurlijk met de onontbeerlijke steun van de Stichting Bijzondere Doeleinden en onze particuliere  donateurs&nb...

BEKIJK BERICHT ->

Profvoetballer Jeffrey Sarpong ambassadeur Holland Ghana Foundation

7 apr 2022 | Auteur: Peter Kemp

Jeffrey beschikt over een Ghanese vader die geboren is in Asene. Zelf is Jeffrey in Amsterdam geboren. Hij heeft veel Ghanese vrienden, ook in Nederland. Dit begint bij zijn vader die hem meeneemt naar feestjes van zijn vrienden. ...

BEKIJK BERICHT ->

Kerstgroet Stanley Aborah namens de Holland Ghana Foundation

24 dec 2021 | Auteur: Stanley Aborah

...

BEKIJK BERICHT ->

IK WIL MEEDOEN!

Werk samen met ons en onze eigen vertegenwoordigers mee aan een betere toekomst voor de Ghanese bevolking, vooral die van de kinderen. Zij zijn immers de toekomst.

Bekijk onze pakketten SCHOLING, GEZONDHEID en DRINKWATER, lees over stagemogelijkheden of zet zelf je eigen actie op!

IK DOE MEE! ->