CORONA hulp gevraagd, doneer nu zodat de kinderen in Ghana veilig naar school kunnen

  1. Home
  2. Nieuws
  3. Corona virus update in Ghana

Corona virus update in Ghana

Ghana bevestigde op 13 maart 2020 zijn eerste gevallen van het coronavirus en dat leidde tot verdere verspreiding van het virus. Er wordt uitgelegd dat de personen die de verspreiding veroorzaakten vanuit Noorwegen en Turkije naar Ghana waren gekomen.

LEES VERDER

Als een effectieve stap om de verspreiding van het virus te beperken, beval de president van Ghana de sluiting van de grenzen van Ghana door de lucht, over zee en over land op zondag 22 maart 2020.

 

Vervolgens was er een gedeeltelijke lockdown van 2 van de 16 regio's, namelijk Groot-Accra en Groot-Kumasi vanaf 1:00 lokale tijd op 30 maart 2020. Door Groot-Accra en Groot-Kumasi waren het de steden en voorsteden die grenzend aan deze genoemde steden en niet noodzakelijk de hele regio van Greater Accra Region en Ashanti Region. Dus technisch gezien kan niet worden gezegd dat twee regio's zijn onderworpen aan een lockdown.

 

Om de burgers de ernst van de pandemie te laten inzien, keurde de president een wekelijkse uitzending en een update over covid - 19 goed met het situatierapport en vertelde de burgers wat ze moesten doen om de verspreiding in te dammen.

 

Deze omvatten maar niet beperkt zoals hieronder vermeld

 

• handen wassen met zeep onder stromend water

• Het dragen van een gezichtsmasker

• Social distancing,

• Het gebruik van ontsmettingsmiddelen op basis van alcohol.

• Regelmatige temperatuurcontrole op openbare plaatsen

• Opschorting en regelgeving inzake sociale programma's zoals begrafenissen,  
   bruiloften, kerkdiensten enz.,

 

Halverwege maart 2020 sloot de overheid alle openbare of particuliere scholen en universiteiten en gaf het ministerie van Onderwijs en Informatie de opdracht om afstandsonderwijsprogramma's uit te rollen als een manier om de studenten achter de hand te houden. Het waren inderdaad erg moeilijke tijden, want ouders die gewend waren hun wijk naar scholen te sturen en naar buiten te gaan om hun individuele economische verplichtingen na te komen, waren vreselijk beperkt. Sommige van deze ouders werden gedwongen om van beroep te veranderen of ontslag te nemen, allemaal tegelijk met het oog op

het bijwonen van hun wijk. De optie was om hulphulp in te schakelen, maar het gevaar was of de genoemde huishoudhulp niet binnen zou komen met het genoemde virus waarover niet veel bekend was, afgezien van het advies om zich aan de basishygiëne te houden.

 

Gelukkig voerde de regering op 15 januari 2021 uit wat werd beschreven als een 'intelligente heropening' van alle scholen in Ghana met strikte naleving van regels zoals verplichte controle van de temperatuur van studenten, het dragen van een gezichtsmasker, het wassen van handen en het gebruik van handdesinfecterende middelen onder anderen. De overheid ondersteunde deze drive bekwaam en leverde en blijft voorzien aan alle studenten op de lagere, junior en senior middelbare scholen, zowel openbare als particuliere, van alle benodigde benodigdheden zoals gezichtsmasker, handdesinfecterende middelen, veronica-emmers, tissuepapier enz. Om te helpen bij de strijd tegen het coronavirus.

Scholen zijn nu 11 weken actief en er is geen melding gemaakt van grootschalige uitbraken en de verwachting is dat de basisscholen op 16 april 2021 zullen verlaten.

Ook op nationaal niveau hebben de burgers begrepen dat het geen doodvonnis was om getroffen te worden door het covid 19-virus. Het werd effectief naar huis getrommeld dat zodra men symptomen ontdekte die symptomatisch waren voor covid 19, onmiddellijke medische zorg moet worden gezocht bij gekwalificeerde medische faciliteiten en dit heeft inderdaad geholpen om elke verspreiding drastisch te minimaliseren in die mate dat het zelfs enige mate van zelfgenoegzaamheid onder de mensen veroorzaakt. de burgerij over de dodelijke aard van de covid 19.

 

Op 24 februari ontving Ghana een historische eerste zending Covid-19-vaccins van 600.000 covax-vaccins als onderdeel van een eerste reeks leveringen van AstraZeneca / Oxford-vaccins in licentie gegeven aan het seruminstituut van India, die deel uitmaken van de eerste golf van Volgens www.afro.who.int gingen Covid 19-vaccins naar verschillende lage- en middeninkomenslanden

Het vaccin werd aanvankelijk toegediend in de grotere regio's Accra en Greater Kumasi onder gezondheidswerkers, bejaarden en mensen met een onderliggende medische aandoening en is nu verhuisd naar andere regio's, waaronder het grote publiek.

 

Het coronavirus in Ghana staat op 8 april 2021 op 91.009 met 88.810 terugvorderingen en 752 doden, volgens www.worldometers.info

Het moet duidelijk worden vermeld dat de regering van Ghana de covid-19 pandemie effectief heeft beheerd en dat er gevallen zijn gemeld van varianten van het virus in Ghana.

Het is de hoop van iedereen dat, gezien de genomen maatregelen, verwacht wordt dat de dreiging van de covid 19-pandemie binnen de kortste keren effectief zal worden ingeperkt.

Emmanuel

MEER NIEUWS

Profvoetballer Jeffrey Sarpong ambassadeur Holland Ghana Foundation

7 apr 2022 | Auteur: Peter Kemp

Jeffrey beschikt over een Ghanese vader die geboren is in Asene. Zelf is Jeffrey in Amsterdam geboren. Hij heeft veel Ghanese vrienden, ook in Nederland. Dit begint bij zijn vader die hem meeneemt naar feestjes van zijn vrienden. ...

BEKIJK BERICHT ->

Kerstgroet Stanley Aborah namens de Holland Ghana Foundation

24 dec 2021 | Auteur: Stanley Aborah

...

BEKIJK BERICHT ->

Oud Ajax speler Emmanuel Boakye in comité van aanbeveling Holland Ghana Foundation

2 dec 2021 | Auteur: Peter Kemp

Naast de exposure die Emmanuel met zich meeneemt is ook de droom voor een voetbalwedstrijd met een bekend Ghanees elftal weer een stapje dichterbij gekomen. Het bestuur van de Foundation is verheugd met zijn toetreding en kijkt ui...

BEKIJK BERICHT ->

IK WIL MEEDOEN!

Werk samen met ons en onze eigen vertegenwoordigers mee aan een betere toekomst voor de Ghanese bevolking, vooral die van de kinderen. Zij zijn immers de toekomst.

Bekijk onze pakketten SCHOLING, GEZONDHEID en DRINKWATER, lees over stagemogelijkheden of zet zelf je eigen actie op!

IK DOE MEE! ->