CORONA hulp gevraagd, doneer nu zodat de kinderen in Ghana veilig naar school kunnen

  1. Home
  2. Nieuws
  3. Bezoek aan Behenase Ghana Oktober 2018

Bezoek aan Behenase Ghana Oktober 2018

Maandag 22 oktober gingen we bepakt en bezakt naar Behenase. Voor onze kinderen eindelijk een bezoek aan Behenase waar ze al 12 jaar over hadden gehoord. Met koffers vol spullen van Simply Colors, Luflie, schoolpakketjes enz gingen we op stap. Na een uurtje rijden op de verharde weg, sloegen we links af en gingen we de bush in. Een beetje door elkaar geschud kwamen we aan bij de Van Zoelen kliniek. Moeders zaten al klaar onder de bomen. Het was inenting dag dus waren er wat grotere baby’s en kinderen. Alle spullen uitgedeeld en natuurlijk veel foto’s gemaakt.

LEES VERDER



We hebben de kliniek bekeken en zagen dat er vooruitgang is. Er zijn Twenty 4 Seven  twee verpleegkundigen aanwezig die de zorg doen van de mensen die de kliniek bezoeken. De verpleegkundigen houden per patiënt alles goed bij in papieren dossiers, ze hebben basis medicatie en de inentingen en andere medicatie liggen in een koelkast die werkt op een solor batterij. Er hangen veel posters om de mensen te informeren over allerlei medische zaken zoals hoe bescherm je je tegen de malaria mug enz. Het was goed om te zien dat een kleine kliniek ergens in de bush goed werkt.

Hierna zijn we naar de KG en Primary school in Behenase gereden. Daar werden we warm ontvangen. We hadden een druk programma. Eerst alle klassen doorgelopen om te kijken hoe de kinderen les kregen. Er wordt vooral in het  Engels lesgegeven. We hebben ook gekeken in de kleuterklas en de kinderen waren aan het zingen en dansen. Ook dit gaat al in het Engels. We maakten kennis met de nieuwe kinderen die we sponsoren met behulp van vele lieve mensen om ons heen. Inmiddels helpen we 30 kinderen om hun lagere school af te maken. Dit alles lukt ons omdat we een goed contact hebben met Emmanuel en teacher Thorndike, zij regelen alles in Behenase.

Ook dank aan alle mensen die ons gesponsord hebben om de pakketjes ( zeep, tandpasta, tandenborstel, schrift, pen enz.) te maken, we hebben 160 pakketjes kunnen uitdelen. Echt super dank.



Daarna hebben we een ‘handen was clinic’ gegeven, leuk om alle kinderen te leren hoe ze hun handen goed kunnen wassen. We hadden posters met plaatjes gemaakt en gaven uitleg in een lokaal aan alle kinderen. En dan gaan we echt handen wassen samen met de kinderen. Super mooi om te doen met elkaar  wij genoten , maar ook de kinderen vonden het leuk. Hierna kreeg elk kind een pakketje mee naar huis



Daarna kregen alle nieuwe sponsor kinderen hun 2 uniformen. Ondertussen waren onze jongens aan het voetballen met de kinderen van school. Snikheet en drijfnat maar zeer voldaan schoven we aan bij een verjaardag feestje van juf Diana. Ze had taart gebakken en we mochten meegenieten van de taart.



De ouders wilden graag hun dankbaarheid tonen door ons plantanes ( bakbananen ) en sinaasappels mee te geven, hier hebben we in de avond heerlijk van gegeten en dat wat we overhadden hebben we weer weggeven aan de mensen die het nodig hadden in de buurt van ons hotel. Al met al een super mooie dag waar we met veel plezier en warmte naar terugkijken.



Rob en Ellen Beukema

MEER NIEUWS

Unieke samenwerking Holland Ghana Foundation (HGF) met Wilde Ganzen

18 jan 2024

Na een lange en gedegen voorbereiding tussen ons bestuur en de projectmanagers van ‘Wilde Ganzen‘ en natuurlijk met de onontbeerlijke steun van de Stichting Bijzondere Doeleinden en onze particuliere  donateurs&nb...

BEKIJK BERICHT ->

Profvoetballer Jeffrey Sarpong ambassadeur Holland Ghana Foundation

7 apr 2022 | Auteur: Peter Kemp

Jeffrey beschikt over een Ghanese vader die geboren is in Asene. Zelf is Jeffrey in Amsterdam geboren. Hij heeft veel Ghanese vrienden, ook in Nederland. Dit begint bij zijn vader die hem meeneemt naar feestjes van zijn vrienden. ...

BEKIJK BERICHT ->

Kerstgroet Stanley Aborah namens de Holland Ghana Foundation

24 dec 2021 | Auteur: Stanley Aborah

...

BEKIJK BERICHT ->

IK WIL MEEDOEN!

Werk samen met ons en onze eigen vertegenwoordigers mee aan een betere toekomst voor de Ghanese bevolking, vooral die van de kinderen. Zij zijn immers de toekomst.

Bekijk onze pakketten SCHOLING, GEZONDHEID en DRINKWATER, lees over stagemogelijkheden of zet zelf je eigen actie op!

IK DOE MEE! ->